kerststal voor het rode kruis vanstoerhout

Kerst van Stal

Het kriebelt weer rond deze dagen en daarom - op de valreep - toch nog een kleine maar serieuze actie: ‘Kerst van stal’. Met de verkoop van ons handgemaakte houten kersstalletje zamelen we net als 3FM Serious Request geld in voor het gezinsherenigingsprogramma van het Rode Kruis.

Samen

Kerst. De meeste van ons vieren het. Wat we vieren is vaak verschillend. De één gedenkt de geboorte van Jezus, God die onder de mensen kwam wonen. De ander het goede samenzijn met licht en lekkers. Vaker is het een combinatie van beide. Kerst en samen horen bij elkaar.

Het Rode Kruis zet zich (o.a.) in voor het herenigen van families die gescheiden zijn door oorlog of andere humanitaire rampen. Een doel wat ons persoonlijk raakt als ouders. Onvoorstelbaar als je niet samen kunt zijn. Of zelfs niet weet waar de ander is. 

Ons actie-artikel is dit jaar (voor vaste klanten) een bekende: onze kerststal. En stiekem vinden wij dit echt het mooiste kerststalletje dat er bestaat. Het stalletje verbeeldt misschien wel de essentie van kerst: in een ruwe omgeving werd een kindje geboren. Zijn kerstversiering was een ster (de kaars). Rauw, down-to-earth en vol hoop en licht.

In deze stoere stal woont een klein gezinnetje: Maria, Jozef en baby Jezus. Het kerstverhaal heeft vele gezichten. Maar wist je dat Jezus al kort na zijn geboorte gescheiden dreigde te worden van zijn ouders door de dreiging van koning Herodes? En dat Jozef en Maria daarom halsoverkop het land ontvluchtten? Veel toepasselijker kan het bijna niet..

 

Hoe werkt het?

logo rode kruisHeel simpel: voor elke verkochte kerststal maken wij 5 euro over naar het Rode Kruis.
(Rectificatie op onze nieuwsbrief: het is voor ons als bedrijf niet haalbaar om ons officieel aan te sluiten bij  3FM Serious Request, het opgehaalde bedrag gaat dus direct naar het Rode Kruis.)

Dus haal niet alleen kerst van stal met versieringen, samen eten en het kerstverhaal, maar ook door een kleine daad van delen en bijdrage  aan gezinshereniging.  

Haal vandaag nog Kerst van stal en bestel jouw stalletje:

© 2014 - 2023 VanStoerHout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel